Kokosowy sernik z wiśniami

Autor: Mieszko
Czas przygotowania 2 godz. 30 min.

Składniki

200 g serka mascarpone
0,5 szklanki mleczka kokosowego
2 łyżki wiórków kokosowych
4 łyżki malibu
1 łyżka żelatyny + 1 łyżka wody
Konfitura z wiśni do polania

Przygotowanie: 
1. Wszystkie składniki, prócz żelatyny, miksujemy ze sobą.
2. W osobnym naczyniu mieszamy żelatynę z wodą. Podgrzewamy na małym ogniu aż do rozpuszczenia (nie zagotowujemy).
3. Żelatynę przelewamy do masy sernikowej.
4. Całość mieszamy, przelewamy do naczyń i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa stężeje.
5. Przed podaniem polewamy podgrzaną marmoladą z wiśniami.

Produkt wykorzystany w tym przepisie: Cherrisimo White

Źródło: Kobieta.onet.pl 

Zapisz przepis w PDF Wydrukuj przepis

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych w plikach cookies m.in. w celach statystycznych oraz w celu dopasowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkownika. W programie służącym do obsługi internetu możesz zmienić ustawienia dotyczące akceptowania plików cookies. Korzystanie ze strony bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Zamknij